Tijdens het Game Festival Gelderland werden de Human Talent Awards uitgereikt aan de beste game concepten.  Omdat goede game designers net zo zeldzaam zijn als eenhoorns, is het symbool van de Human Talent Awards de Blauwe Eenhoorn.

Young Human Talent Award

Kinderen van 10 tot 14 jaar volgden een workshop Game Design. Daarna vertelden Rick en Joery van BanjoTown over hun YouTube kanaal en gaven tips aan de jonge video-bloggers.

Rick en Joery van BanjoTown.
Rick en Joery van BanjoTown.

Binnenkort staan de games online…

 

Human Talent Award

‘s Middags gingen professionals en studenten aan de slag met de challenge van BanjoTown om een game te maken met dezelfde speelsheid als het YouTube kanaal BanjoTown. Ook hier was de hoofdprijs een Human Talent Award (Blauwe Eenhoorn).

Het game concept 'Walgje'.
Het game concept ‘Walgje’.

Eerste kanshebber was het spel ‘Walgje’ een walgelijke remake van het oud-Hollandse spel ‘Galgje’. De prijs ging echter naar het team van studenten van de HAN, voor hun game concept waarin Rick van BanjoTown de ware liefde zoekt; en vindt.

Winnaars van de Human Talent Award poseren met Rick van BanjoTown .
Winnaars van de Human Talent Award poseren met Rick van BanjoTown .