Game Festival Gelderland

Zaterdag 4 juli organiseerde Game Festival Gelderland de eerste dag over Gaming en Serious Gaming in Gelderland. De gehele dag waren er verschillende workshops, waarin de deelnemers games konden maken.

Ochtend

‘s Ochtends was er een workshop games maken voor kinderen van 10 tot 14 jaar, want hoe worden Games nou eigenlijk gemaakt? Wat voor banen zijn er in de Game Industrie en wat voor studies moet je dan volgen? Geholpen door Rick en Joery van BanjoTown gingen tien jonge game developers aan de slag om vijf games te maken. De resultaten van deze workshop komen binnenkort op deze site.

Twee jonge game designers.
Twee jonge game designers.

Middag

‘s Middags was er een spoedcursus Serious Gaming en Gamification door Rex van Dorp van Island Works. Hierna was BanjoTown weer de opdrachtgever voor een game-concept.

Het game concept 'Walgje'.
Het game concept ‘Walgje’.

Avond

De dag werd afgesloten door Daniël Harmsen van IJsfontein en Alejandro Santiago van 2Awesome Studio. Daniël vertelde over de vele Serious Games van IJsfontein en Alejandro vertelde over de eerste, mislukte, Kickstarter campagne van 2Awesome Studio en de tweede en succesvolle campagne.

Daniël van IJsfontein.
Daniël van IJsfontein.
Ruben en Alejandro.
Ruben en Alejandro.

Perfect World

Deze eerste editie van Game Festival Gelderland werd mede mogelijk gemaakt door Perfect World.

logo